Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΑΝΤΩΝΗ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟ

Στο σημερινο φύλλο της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ υπαρχει μια δημοσίευση του επικεφαλης Δημοτικής Κίνησης στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές κ. Αντώνη Αλμπανόπουλου που καλεί τον Δημο Ερμούπολης να δωσει τη δημοσιότητα τους μισθούς των αιρετών κλπ.Υπονοεί δε ότι ο Δημος αρνηθηκε να του δωσει στοιχεία με την δικαιολογία ότι είναι προσωπικα δεδομένα.

Για να μην μασάμε οτι μας λένε ας γνωρίζουμε τα παρακάτω

Νόμος 2690/1999Άρθρο 51.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις.
2. Όποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον δικαιούται, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των ιδιωτικών εγγράφων που φυλάσσονται στις δημόσιες υπηρεσίες και είναι σχετικά με υπόθεσή του η οποία εκκρεμεί σε αυτές ή έχει διεκπεραιωθεί από αυτές.
3. Το κατά τις προηγούμενες παραγράφους δικαίωμα δεν υφίσταται στις περιπτώσεις που το έγγραφο αφορά την ιδιωτική ή οικογενειακή ζωή τρίτου, ή αν παραβλάπτεται απόρρητο το οποίο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις. Η αρμόδια διοικητική αρχή μπορεί να αρνηθεί την ικανοποίηση του δικαιώματος τούτου αν το έγγραφο αναφέρεται στις συζητήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ή αν η ικανοποίηση του δικαιώματος αυτού είναι δυνατόν να δυσχεράνει ουσιωδώς την έρευνα δικαστικών,"διοικητικών," αστυνομικών ή στρατιωτικών αρχών σχετικώς με την τέλεση εγκλήματος ή διοικητικής παράβασης.
Οι οικονομικές αποδοχές που συνδέονται με οποιαδήποτε θέση δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο.

Οι οικονομικές αποδοχές συγκεκριμένου δημάρχου αποτελούν προσωπικό δεδομένο.
Δεν μπορώ, λοιπόν, να δω τις αποδοχές του δημάρχου Αθηναίων αλλά μπορώ να ζητήσω να δω τι αποδοχές λαμβάνει ο δήμαρχος Ερμούπολης (όπου κατοικώ) επειδή έχω έννομο συμφέρον (οι αποδοχές σχετίζονται με τα έσοδα του δήμου στον οποίον πληρώνω τέλη και έχω δικαίωμα να γνωρίζω αν γίνεται ορθή χρήση αυτών).

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Στο Δήμο Ερμούπολης ο οποίος -σύμφωνα με τον προϋπολογισμό- έχει τακτικά έσοδα πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ, τα έξοδα παράστασης του δημάρχου ορίζονται από την ΚΥΑ στο ύψος των 52.500 ευρώ ετησίως. Με άλλα λόγια, ο Δήμος Ερμούπολης δαπανά κάθε μήνα για την αμοιβή του δήμαρχου το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4.375 ευρώ. Και σʼ όλα αυτά βέβαια προστίθεται ο τυχον μισθός του από το κράτος ή την εργασία του.
Τα ετήσια έξοδα παράστασης του καθενός από τους 4 αντιδημάρχους ορίζονται στα 26.250 ευρώ, δηλαδή ο κάθε αντιδήμαρχος κοστίζει 2.187 ευρώ το μήνα.
“Ριγμένος“ είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον οποίο προβλέπονται μόνο... 21.000 ευρώ το χρόνο. Εδώ πρέπει να τονιστεί πως όσοι δημοτικοί άρχοντες εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν πάρει άδεια για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως αιρετοί, λαμβάνουν και το μισθό από την υπηρεσία τους.
Η ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται τα ετήσια έξοδα παράστασης των δημοτικών αρχόντων υπογράφτηκε στις 4 Ιουλίου και κοινοποιήθηκε στην ΚΕΔΚΕ στις 22 Ιουλίου.
Βεβαια στα παραπανω προστίθονται και τυχον οδοιπορικα κλπ κλπ κλπ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, για όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους, η αποζημίωση σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αντιστοιχεί σε 80 ευρώ μικτά- 64 ευρώ καθαρά-, με το ΔΣ , να συνεδριάζει από δύο έως τρεις φορές το μήνα. Ωστόσο, μόνο μέχρι και τρεις συνεδριάσεις προβλέπεται από το κώδικα δήμων και κοινοτήτων ότι οι σύμβουλοι δικαιούνται αποζημίωση. Το ίδιο ισχύει και για τις συνεδριάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής, όπου η αποζημίωση είναι 50 ευρώ ακαθάριστα. Οι αμοιβές των προέδρων, αλλά και των αντιπροέδρων, των δημοτικών επιχειρήσεων και των οργανισμών προσαυξάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και διαμορφώνονται μετά από αποφάσεις των ίδιων των συμβουλίων τους. Το ύψος τους αποτελεί συνάρτηση του προϋπολογισμού του καθενός, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα προέδρους… δύο ταχυτήτων.

Ανώνυμος είπε...

Το εάν είναι ορθό να συνδέονται οι πολιτικές «καρέκλες» με χρηματική αμοιβή είναι ένα ερώτημα που κατά καιρούς απασχολεί τον πολιτικό κόσμο και το κοινωνικό σύνολο. Πόσο «κοστολογείται» η ενασχόληση με τα κοινά; Το οικονομικό κίνητρο είναι συμβατό με την άσκηση εξουσίας; Η απουσία οικονομικής ενίσχυσης δημιουργεί ταξικό διαχωρισμό και αποκλείει τους οικονομικά ασθενέστερους από την πολιτική; Όλα αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται…

Ανώνυμος είπε...

Το μόνιμο πρόβλημα της Ελληνικής πολιτικής ζωής είναι οι καρεκλοκένταυροι που χρησιμοποιούν τον δημόσιο βίο για προσωπική τους προβολή και για να αυξάνουν το ποσό του τραπεζικού τους λογαριασμού. Αν η Αριστερά δεν αποδείξει ότι δεν ταυτίζεται με την καθεστωτική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ τότε θα έχει χάσει μια ακόμη ευκαιρία. ΥΓ Όσοι του χώρου μας επιθυμούν την συνεργασία ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ μπορούν να πάνε κατευθείαν στο ΠΑΣΟΚ και να μην μας ζαλίζουν τον έρωτα.